top of page

Dirigent

Matthijs Breukhoven

Matthijs Breukhoven werd geboren op 17 januari 1992 en volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), organist van de Sint Janskerk te Schiedam en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie), organist van de Sint Michaelskerk te Oudewater.

Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

Sinds september 2014 studeert Matthijs hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Bas de Vroome en Ben Van Oosten. Daarnaast krijgt hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie van Wiecher Mandemaker. Kerkmuziek studeert hij bij Hanna Rijken en Arie Hoek. 

 

Hij volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Larry.

 

Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.

 

Matthijs gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk (o.a de St. Eustache in Parijs), Oostenrijk en Australië. In 2018 staan concerten in o.a. Nederland, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

In juni 2015 won hij de 2e prijs bij zijn debuut bij het Govert van Wijn concours in de Groote kerk van Maassluis.

Naast zijn muziek studies heeft Matthijs in 2013 zijn diploma MBO werktuigbouwkunde behaald. 

www.matthijsbreukhoven.nl

20221105-_GFL0436.jpg
bottom of page